maanantai 17. lokakuuta 2016

Euroopan Unionissa on suuren organisaation kaikki ongelmat!

Kommentoin suunnilleen seuraavasti europarlamentaarikko Henna Virkkusen (kokoomus) Facebook-päivitystä.

Ei voi olla oikein, että Eurooppaa koskevaa politiikkaa säädetään niin laajalla kansojenrintamalla, kun oikea ratkaisu olisi antaa enemmän valtaa huipputyypeille yli kansallisen edun!

Johtajuusvaje ja demoratiavaje kulkenevat nähdäkseni käsi kädessä. Euroopassa on käsittääkseni yleisesti käsitys että EU on organisaatiotasolla kilpikonnan vauhdilla etenevä dinosaurus.

Ja vaikka hitaalle ja vakaalle kehitykselle on suunta, niin voisi Euroopan hallinto olla hieman dynaamisempi ja linjakkaampi. Ilkeäsi voi sanoa, että Euroopan Unionissa on suuren organisaation kaikki ongelmat!

Ratkaisu tähän eurooppalaisesta hallintohelvetistä poispääsyyyn on ymmärrys siitä, että hallintoa oikeasti tehostamalla ja antamalla yli rajojen pienemmille hallintoporukoille suurempi ohjausvalta saamme paremman Euroopan.

Yhteenveto

Kansallinen etu ei usein edes toteudu parhaalla tavalla, jos pidämme vain omista eduistamme kaikkialla Euroopassa kiinni. Tärkeintä olisi luoda turvallinen ja kaikille eurooppalaisille vapaa kannustava toimintaympäristö unohtamatta jokaisen kansalaisen perusoikeuksia mukaanlukien riittävä ravintomäärä!

Ei kommentteja: