sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Terrorismi, muslimit ja Islam

Aluksi länsimaissa vallitseva virhearvio vihasta

Viha on jostain johtuvaa ja siitä voi kuntoutua välittäväiseksi ihmiseksi ajatellaan yleisesti länsimaissa. Edellinen väittämä on nähdäkseni selvä yleistävä virhearvio, koska vihasta elämäntavan tehnyt terroristi ei tule välttämättä ikinä kuntoutumaan.

Terroristin mieli on hankalasti kuntoutuva

Terroristin asennemielistä oikeamielisyyttä voisi ajatella siltä kantilta, kun meillä on Suomessakin asenteellisesti oikeamielisiä kansalaisia, jotka kiistävät tosiasiat ja he pauhaavat sokeasti omaa asiaansa. Asenteellisesti muita ihmisiä kerran vahingoittamaan valmiina ollut terroristi ei todellakaan ole ihan helpoin kuntoutettava henkilö muiden ihmisten pariin.

Elämäntehtävänä aiheuttaa pelkoa ja kuolemaa

Länsimaissa ihmiset eivät käsitä, että on olemassa ihmisiä, joiden elämäntehtävä on aiheuttaa mahdollisimman suurta tuhoa pelkoa kylväen. Terroristi kykenee salaamaan taustansa äärimmäisessä paineessakin, koska terroristin mielenrakenne on "puhtaan" psykopaattinen. Toki terroristien lähellä on myös ihan tavallisella ajattelulla mutta kuitenkin vihassa eläviä ihmisiä, vaikka he yleensä vihansa peittävät.

Miksi sympatisoida terroristeja?

Vaikea ymmärtää että mistä johtuu ääri-islamistien eli terroristisesti toimivien muslimien saama laaja sympatia muslimien piirissä? Tässä sympatiassa voi olla suuri tekijä siinä että muslimit kokevat huonommuutta länsimaista elämäntyyliä kohtaan ja osa heistä vihaa länsimaista yhteiskuntakulttuuria, koska muslimien elinolosuhde ja elintaso on yleensä paljon heikommalla tasolla kuin esimerkiksi Euroopassa.

Kunnioittavasti sanoja muslimeille

Muslimien asettamat naisia syrjivät säännöt ja voimassa oleva kulttuuriperintö kertovat koko Islamin uskonnon muinaisuuden aikakaudellamme. On korkea aika ottaa muslimivaltioissa muutos kohti humaanimpaa ja rakkaudellisempaa aikakautta, koska vain siten lapset saavat paremmat olosuhteet ja olla aidosti ylpeitä omasta Islamin uskonnostaan! Haetaan ennemmin ratkaisuja eri kulttuurien väliseen yhteyteen ja kunnioittakaamme kaikenlaisten ihmisten perusoikeuksia inhimilliseen elämään kuolemaan saakka!

Lopuksi, toivon ihmisläheisemmän Islamin uskonnon kukoistavan tulevaisuudessa!

Toivotan kaikille muslimeille sitkeyttä uskoa oikeuden voittoon ja välittävän aikakauden kukoistamiseen tulevaisuudessa entistä rajattomammassa maailmassa. Todellakin ainoastaan muutos on lopulta pysyvää, koska elämä on jatkuvaa muutosta. Yritetään mennä muutoksessa mukana ja ei hankata vastaan, koska se tietää lopulta aina jonkinasteista taantumista ja jopa tuhoavien voimien läsnäoloa. Kukoistakoot tulevaisuudessa entistä humaanimpi Islam!

Parhain terveisin Kimmo Hoikkala, Suomi

Ei kommentteja: