keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Yhteiskunnassamme on raamatullinen - mutta tekopyhä - rakenne!

Suomalainen yhteiskunta on kaksinaismoralistinen ja siten tekopyhä, vaikka kirkkoon kuuluvia kansalaisia asuu Suomessa noin 4 miljoonaa ja muihin uskontoihin kuuluu vielä noin 200000 suomalaista, kun huomioidaan että 1,3 miljoonaa suomalaista ei kuulu mihinkään uskontokuntiin.

Olemme muodollisesti ja sosiaalisen paineen takia kunnollisia, koska menettäisimme kasvot ja joutuisimme häpeään, jos emme omaksu Raamatun aikaista käsitystä työmoraalista ja parisuhteesta!

Miten voimme olla yhteiskunta kehityksen huipulla, jos arvopohjamme muodustuu yhä suurelta osin Raamatun kirjoitusten mukaan kuten esimerkiksi seuraavasti: "Otsa hiessä sinun on hankittava leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinut on otettu."

Toinen merkittävä asia jota Raamatun aikaiset sadut vielä hallitsevat yhteiskunnassamme on ihmisen pariutumiseen ja parisuhteeseen liittyvät asiat, eikä Jeesuksen saarnaama armo koske ilmeisesti aviorikkojia tai haureudellista seksiä eikä intohimoa muita henkilöitä kuin omaa täysheteroa aviopuolisoa kohtaan! Jeesushan nimittäin opettaa seuraavasti Matteuksen evankeliumissa:

"Voi tätä maailmaa ja sen viettelyksiä! Viettelysten täytyy kyllä tulla, mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta ne tulevat! Jos kätesi tai jalkasi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä pois. Onhan parempi, että käsipuolena tai jalkapuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat kädet ja jalat tallella heitetään ikuiseen tuleen. Ja jos silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä menemään. Onhan parempi, että silmäpuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat silmät tallella heitetään helvetin tuleen."

Johtopäätökseni Raamatun aikaisesta työkäsityksestä!

Raamatun aikainen käsitys työmoraalista on kovin vääristynyt tänä aikana, jolloin pääomat kerääntyvät harvojen taskuihin, koska  automaatio tekee yhä enemmän konkreettista työtä, jota ennen tehtiin työtä hiki otsalla. Ei voi olla oikein korkean elintason yhteiskunnassa, että ruokaa vastaan tarvitsee ponnistella töitä, vaan yhteiskunnan pitää taata kaikille kansalaisille kunniallinen ravinnonhankintakyky. On korkea aika alkaa miettiä yhteiskunnan merkitystä kansalaisille nykyisen kehityksen myötä, jotta voimme jatkossakin kutsua Suomea edelläkävijäksi monilla eri elämän osa-alueilla. Hyvä yhteiskunta on sellainen, jossa mahdollisimman moni kansalainen kokee olonsa hyödylliseksi yhteiskunnan kannalta riittävää taloudellista korvausta vastaan.

Johtopäätökseni Raamatun aikaisesta parisuhdekäsityksestä!

Ei voi olla oikein, että kansalaisia syyllistetään avioeroista, vaan eroaminen pitää olla helppoa ja jokainen päätelkööt sitten itse jos menee puolisonkierrättäjien kanssa yhteen. Naisten tunnekokemusten huomioinen on tätä aikakautta ja barbaaristen miesten aika alkaa olla mennyttä, koska järkinaiset alkavat vähitellen tajuta parinmuodostumisen syvemmän ja luonnollisemman logiikan koko ajan suurempana joukkona. Nainen tekee itsensä tiettäväksi miehelle ja miehen tehtävä on tämä havainnoida. Toki on myös hinttimäisiä miehiä, jotka tekevät itseään tiettäväksi naisille naismaisesti ja sitten on yhä niitä barbaareita miehiä, jotka sanovat iskevänsä kenet naisen vaan.

Kirjoituksen lähdetietoja:

https://evl.fi/tietoa-kirkosta/tilastotietoa

https://yle.fi/uutiset/3-9263253

http://raamattu.fi/1992/1Moos.3.html

http://raamattu.fi/1992/Matt.18.html

Ei kommentteja: