tiistai 1. elokuuta 2017

Aito johtaja ei seuraa muita, vaan hän marssii keulassa!

Liian paljon kiinnitämme huomiota ihmisten ja etenkin miesten fyysiseen kyvykkyyteen verrattuna älylliseen vaikuttavuuteen muiden ihmisten parissa. Kautta aikojen ihmiset ovat pienemmissä ja suuremmissa ryhmissä uskoneet niitä henkilöitä, joilla vaikuttaa olevan eniten ajatusta.

Tosin pitää muistaa, että aivan yksin ei voi nousta nykyisessä mediakulttuurissa vaikuttavaksi henkilöksi. Ei ole oleellista paljonko on kuulijoita, vaan vaikuttavuuden kannalta tärkeintä on se, että saat oikeanlaisia seuraajia julkaisuillesi. Silloin nämä oikeanlaiset seuraajat ovat jo korkealle asemaan päässeitä henkilöitä eivätkä mitään idiootteja faneja, jotka eivät erota viihdettä todellisuudesta ja muutakaan asiaa sokaistuneina julkisen esiintyjän ihanuudesta.

Saattaa olla, että eniten johtamiskykyä omaavat henkilöt arvostavat aidosti vain niitä henkilöitä, jotka ovat aidosti viisastuneita yleensä poikkeuksellisen kovan elämän kautta. Johtajaksi kyvykkyys ei voi olla kovin kummoinen muiden aikalaisten ihmisten fanina. Enemmän kertoo potentiaalista johtajaksi, jos ei ole ikinä erityisesti seurannut muita ihmisiä heidän karismansa sokaisemana.

Suurimmat johtajat tässä ajassa arvostavat kautta historian suurimpia ajattelijoita ja filosofeja sekä tieteentekijöiden saavutuksia. Ei voi olla erityisen suuri henkilö, jos pitää jotain aikalaistaan omilla elämän merkittävillä osa-alueilla vielä suurempana kuin itseään. Suuri johtaja ei seuraa, vaan hän kuuntelee inspiroituakseen ja oppiakseen valiten lopulta oman itsenäisen tien jota kulkea.

Ei kommentteja: