tiistai 15. elokuuta 2017

Tunteet ovat osa elämää! (5. kappale käyttäytyminen tunnetiloissa?)

Käyttäytyminen tunnetiloissa

Kaikki ajattelevat ihmiset tiedostavat, että ihminen käyttäytyy hyvin eri lailla erilaisten tunnetilojen seurauksena ja sitten käyttäytyminen on vielä täysin yksilöllistä erilaisten ihmisten välillä. Intohimo on tärkein motivaation lähde ihmiselle kaikessa tekemisessä. Se on sitten eri asia löytääkö kaikki ihmiset ikinä omaa intohimoaluettaan elämässä.

Taiteen ja urheilun yhdistää intohimo!
4.3.2017 09:18

Aloin miettiä määritelmää intohimolle omin sanoin. Intohimo saa ihmisen toimimaan joskus jopa hyvin tavoitteellisesti, jolloin intohimoista henkilöä usein ohjataan saavutuksiin ja päämääriin valmentajien tai sen tapaisten näkijöiden toimesta. Intohimo on varmaan silloin totta, kun ei edes tajua miksi tekee jotain, vaikka tekemisestä saa suurta tyydytystä. Välillä voi tehdä kipeetäkin, mutta intohimolla asiaansa suhtautuva henkilö kestää myös intohimoasiaansa liittyvät tuskat helpommin kuin muilla elämän osa-alueilla.

Mielestäni ihan mielenkiintoinen jako intohimoisissa henkilöissä on se, että toiset ovat intohimoisesti treenaavia urheilijoita ja toiset taiteellisesti luovia, vaikka moni artisti vaikuttaa olevan tällä aikakaudella ihan hyvässä fyysisessä kunnossa. Urheilijat ovat nykyään lähes poikkeuksetta hyvähermoisia tai ainakin ne jotka menestyvät. Kai sitä jotain samankaltaisuuttakin voi olla huipulla taiteilijoissa ja urheilijoissa. Yhteinen tekijä urheilun ja taiteen huipulla on tosiaan intohimo eli passion, jota myös sisäiseksi motivaatioksi voi sanoa. On olemassa hyvin luovia urheilijoita esimerkiksi palloilulajeissa näkee huikean luovia ratkaisuja urheilijoilta, joten luovuus näkyy myös urheilussa.

Suurin osa suomalaisista on tavallisia eikä siinäkään mitään huonoa ole, mutta aina parempi mitä enemmän ihmisille löydetään niin intohimoisia asioita elämässä, että elämä tuntuu vahvasti merkitykselliseltä! Yksi intohimoinen ihminen tarjoaa monille tavallisemmalla suorituspotentiaalilla varustetulle ihmiselle paljon elämyksiä. Olkaamme kiitollisia, että joukossamme on pieni mutta merkittävä ryhmä suurella intohimolla asioihin suhtautuvia kansalaisia!

Edellä on kirjoitukseni intohimoisesta motivaatiosta taiteen ja urheilun piirissä, mutta en silti kiistää, etteikö moni ihminen voi löytää oman intohimonsa myös jostain muista asioista. Pitää kuitenkin muistaa että suurin intohimo vaikuttaa olevan usein helpoiten havaittavissa juuri urheilijoiden ja taiteilijoiden edesottamusten johdosta. Ihastuneesta sanotaan, että maailman näkee idealistin silmin, mutta ei asia aina niin tarvitse olla eikä se voi ollakaan. Ihastuneena toki näkee kumppaninsa hyvin kirkkaassa valossa ja muut eivät ole siinä vertailussa mitään, jos on tosi pahoin lätkässä jopa harhaisuudesta kärsien. Vatsassa voi tuntea perhosia lentävän jo silloin, kun näkee ihastuksen tulevan metsäpolulla vastaan ja siinä voi sitten posketkin hieman punastua. Itse uskon että ihastumisen alkumetrit huomaa hyvin tarkkaan tietyllä tavoin jännitteisestä katseesta kahden henkilön välillä. Voiko ihanampaa enää ollakaan kuin kuherella ja viettää aikaa sellaisen henkilön kanssa oikeasti. Naisten silmien kirkkautta eivät räkkänokkapojat välttämättä aina ymmärrä, vaikka joku nainen voisi olla tosi mehevä kinkku siis kivan pehmeä ihanuus! Katselkaa ympärille tuntekaa ihastumista ja kulkekaa kohti liekkejä, vaikka vähän voi heikkoa tehdäkin.

Ei kommentteja: