tiistai 26. syyskuuta 2017

Kiitos professori Kari Enqvist hienosta kolumnistanne!

Hyvä kolumni professori Kari Enqvistiltä Yleisradion nettisivulla, jossa hän kirjoittaa muun muassa seuraavasti:

"Einstein tosin hankki aikoinaan patentin tietyntyyppiselle jääkaapille. Sillä ei kuitenkaan ollut mitään annettavaa suhteellisuusteorialle. Pientä marginaalia lukuunottamatta kaupallistamisella ei ole mitään merkitystä tieteen kehitykselle."

Oma kiitospuheenvuoroni:

Yliopisto ei elä lyhytkestoisesti taloudellisen hyödyn tavoittelusta, vaan aito yliopisto tekee aidon tuloksen tiedon jyvästen sitomisesta yhteen ja uusien luonnonlakien löytymisestä. Toki akateemiset ovat palkkansa ansainneet, mutta onko palkkataso jo liian korkealla voi olla aiheellinen kysymys Suomessa. Eikö olisi parempi hakea rahoitusta pitkäkestoiselle tutkijatyöskentelylle ja akateemiselle koulutukselle kuin lyhytnäköisesti kytätä suuria mutta kausiluontoisia pikarahoituksia!

Tutkijoiden jyrkkä asenne somea kohtaan on pehmentynyt?

Onneksi tieteentekijöiden asenne sosiaalista mediaa kohtaan on kuitenkin muuttumassa, koska akateemisten henkilöiden pitää olla nimenomaan siellä läsnä jossa kansa käy keskustelua, koska muuten akateemisuus jää yhteiskunnassa ns. tutkijakammioihin! Tulkaa kansan pariin ainakin välillä esittelemään työtänne tänne someen arvon tohtorikoulutettavat ja muut akateemiset, koska vain siten voitte olla rauhassa tulevaisuuden riippumattomattoman tutkimustyön roolista yhteiskunnassamme.

Kiitokseni summa summarum

On todella hienoa että aika ajoin korviini ja silmiini kantautuu suomalaisten huippututkijoiden ja heidän ohjaajiensa loistavia ajatuksia. Kun huomaan hienoja kritiikin tyhjentäviä julkaisuja, niin  oma uskoni yhteiskuntaani kohtaan voimistuu aina jonkin verran, että elän sentään varsin sivistyneessä yhteiskunnassa täällä Suomessa!

Linkki Kari Enqvistin kolumniin:

https://yle.fi/uutiset/3-9845964

Ei kommentteja: