maanantai 11. syyskuuta 2017

Onko suomalaisten sivistystaso riittävä vihapuhetta vastaan?

Seuratkaa perkele ja antakaa seurata saatana!

Ihmeellistä kun jopa Uusi Suomi -blogiareenalla näkee kirjoituksia, joissa kategorisoidaan ihmisiä sen perusteella, että mitä he sattuvat Twitterissä seuraamaan. Lopulta vain harva ns. parodiatilikään kirjoittaa aivan paskaa koko ajan, vaan joukossa voi olla hyviäkin twiittejä.

"Mä en leiki ton kans ku..."

Mielestäni on lapsellista aikuisten maailmassa ajatella sosiaalisessa mediassa, että en voi leikkiä tuon hyvän tyypin kanssa, kun sillä on vääränlaisia seurattuja sosiaalisessa mediassa. Kasvakaa suvaitsevaiston edustajat aikuisiksi ja lopettakaa meidän vapaan ilmaisunvapauden kannattajien syrjiminen ja vainoaminen heti!

Perusopetus tulee onnistumaan mutta viiveellä!

Peruskoulu ei ole onnistunut tehtävässään jos meidän pitää pelätä sitä, että miten sosiaalisessa mediassa viestitään nuorisolle ja muillekin kansalaisille. Sanotaan myös viisaiden kirjassa, että jos nuoriso ei ole tarpeeksi koulutettua sydämen sivistykseen, niin silloin joku ulkopuolinen auktoriteetti tulee ja näyttää hänelle ne arvot, joita seurata.

Yhteenveto!

Yhteiskuntamme on holhoavana ympäristönä osittain epäonnistunut sen ydintehtävässä eli äänestysikäisen kansan yhteiskunnallisen toiveikkuuden ja humaanin arvopohjan oikeanlaisen arvostamisen merkityksen tärkeyden korostamisessa kasvuiässä oleville lapsille ja nuorilla. Työntäkää nyt se holhoaminen sinne minne aurinko ei paista ja annetaan vetää vaan kovia vetoja, kunhan asioissa pysytään ja vaikka ei niin pysyttäisikään! Muistakaamme, että jokainen vastaa itse sanoistaan viime kädessä. En suosittele herkkämielisille sosiaalisen median keskusteluita, mutta kun hieman vahvistat itseäsi osaat myös ottaa palautteet vastaan tappouhkauksineen. Muistakaamme sekin vielä, että Suomi on turvallinen valtio avautua tuntemuksistaan, vaikka täällä pitäisi laittaa herkemmin uhkaavien ja herjaavien some-sisältöjen julkaisijoita oikeudelliseen vastuuseen kiusanteosta. Onko sananvapauslait kohdillaan on toinen kysymys, koska yksittäinen blogien kirjoittaja harvoin saa oikeutta herjauksen ja uhkailun perusteella näiden rikosten ollessa useimmiten asianomistajarikoksia.

PS. Pitääkö muuten paikkansa ajatuksena, että kun sinulle ei puhuta enää, niin sinusta puhutaan muualla! :)

Tässä alla sama kirjoitus Uusi Suomi blogissani!

http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242698-onko-suomalaisten-sivistystaso-riittava-vihapuhetta-vastaan

Ei kommentteja: