keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Mobiili city-opas, onko jo käytössä jossain?

Milloin joku kaupunki Suomessa havahtuu siihen tosiasiaan, että missään kunnassa ei ole käytössä kätevää mobiilisovellusta, jonka avulla voisi navigoida kaupungilla ex tempore -mielellä?

Idean alku!

Tämän city-navigaattoriaplikaation arvo ideana perustuu siihen, että moni kaupungin asukas tai varsinkin turisti käy itse asiassa kaupungilla muuten vaan kiertelemässä ja katselemassa paikkoja ja mahdollisia tapahtumia.

Perusidea!

Kaupunki tai kunta voisi listata mobiilisovellukseen vähintään kaikki omat yleisötapahtumat ja kaikenlaiset palvelupaikat. Kunnan elinkeinosuunnittelijoiden ja kunnan yhteistyötahojen kanssa voitaisiin listata lisäksi kaikki kansalaisjärjestöjen ja vapaiden markkinoiden yleisötilaisuudet mobiilisovelluksen karttapohjalle. Lisäksi myös kunnassa palveluja tuottavat yritykset rekisteröitäisiin aukioloaikoineen kyseiseen sovellukseen.

Mobiilin karttapohjaisen palvelunavigaattorin potentiaali?

Kaikki eivät halua käyttää Googlen karttoja ja niiden käyttöliittymä lienee usein melko huono mobiililaitteissa. Fonecta on tietenkin yrittänyt jotain, mutta enpä tiedä onko tällaista ideaa palveluiden mobiilisovellusnavigaattorista heillä vielä käytössä. Kunnat voisivat luoda imagoa palvelualttiina ja digitalisaatiomyönteisenä paikkana, jos kunta tekisi pienellä vaivalla esimerkiksi seutukunnallisen tai sitten sovelluspohja tehtäisiin koko yhteiskuntaa koskevaksi mobiilisovellukseksi, jolla löytää kaikki kunnan toimipaikat, tapahtumat, yhdistykset ja palveluyrittäjät sekä mahdollisesti myös muut yritykset ja heidän avoimet yleisötapahtumat.


Ei kommentteja: