keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Yhteiskunnassamme vaeltaa sarjamurhaaja?

Voiko Suomessa vaeltaa mahdollinen sarjamurhaaja? Huumepoliisi Aarnion, sarjahukuttajan, kouluammuskeluiden jne. yhteiskunnassamme en pidä sitä aivan mahdottomana. Pitäisi miettiä, että miten sarjamurhaaja kykenee pysymään piilossa tällä aikakaudella? Liittyykö joihinkin ihmisten katoamisiin joitakin yhteneviä piirteitä esimerkiksi ajankohdassa tai maantieteellisesti. Tuntuu kauhealta ajatella, että se voi olla totta ja murhaaja menee hautaan yksin kenellekään ikinä avautumatta paitsi omille uhreilleen. Luotan silti suomalaisen rikospoliisin osaamiseen ja tarkoitusperäni avata tämä keskustelu lienevät herran hallussa.

PS. Avaukseni ei liity suoranaisesti Tampereen Tammerkoskesta eilen löytyneeseen naisen vainajaan, vaikka inspiraationi siitä sain.

1 kommentti:

Kimmo Hoikkala kirjoitti...

Jos tiedetään että kyseessä on sarjamurha, niin silloin pitää tietenkin miettiä, että miten potentiaalinen tekijä voisi olla mahdollisimman vähän epäilyjä aiheuttava.

Lukuisia yrityksiä ja otollisen tilaisuuden tullen murhaaja iskee. Ei kai tässä ole ollut eroa yhteiskuntien välillä kun kyse on sarjamurhaajista. Kuka kykenee hirmutekoihin ei ole ihan selvä kysymys, koska väkivaltafantasia ei vielä aina tarkoita että henkilö kykenee verenvuodatukseen.

Ikävä kyllä jos on joutunut verenvuodatusta näkemään niin se saattaa olla selvä altistava tekijä väkivaltariskin kasvamiselle!