torstai 12. heinäkuuta 2018

#HelsinkiSummit - Mietteitäni ennen huipputapaamista!

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat maanantaina Helsingissä 16. heinäkuuta.

Odotan sopuisaa tapahtumaa Helsinkiin, vaikka kumpikaan presidentti ei ole suosittu suomalaisten mielestä. Suomalaisista selvän enemmistön mukaan Putin ja Trump eivät ole kumpikaan edistäneet maailmanrauhaa Yleisradion tilaaman mielipidekyselyn mukaan. Nyt arvon presidenteillä olisi mahdollisuus vakuuttaa suomalaiset ja palauttaa myös laajemmin eurooppalaisten usko rauhan säilymiseen toivoa paremmasta huomisesta unohtamatta.

Epäilen silti, että ensi maanantaina järjestettävä Putinin ja Trumpin tapaamisen anti jäänee suorilta ilmoituksilta mediassa melko pieneksi, vaikka toivon itse tietysti yhä ratkaisua Venäjän ja Ukrainan tilanteeseen mahdollisesti Krimin demilitarisoinnin seurauksena.

Toivon Helsingin kaikesta huolimatta tarjoavan asiallisen tapaamisolosuhteen suomalaisella luotettavuudella ja huolellisuudella perinteitä kunnioittaen. Toivon Helsinkiin hyvää säätä maanantaiksi, jolloin Suomi voi näyttää aamunkoitteessa parhaat puolensa kesäisessä tunnelmassa luoden osaltaan rauhaisaa huipputapaamista molemmille delegaatioille mukaan lukien laaja kansainvälinen toimittajakunta!

Ei kommentteja: