sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Kiehtooko insinööriosaajaa potentiaalinen startup? #FPDPS

Tein vuoden 2014 loppupuolella monia virheitä liittyen lupaavaan projektin alkuun, sikäli kun keksintöideani oli hyvin lupaava. Ajattelin monia asioita heti hallinnon ja yhteiskunnan kautta, kun olihan ideani lääkejakokoneesta yhteiskunnallinen. Silti olisi ensiksi pitänyt saada FPDPS ideana lähelle toteutusvalmiutta likimääräisellä CAD-simulaatiolla, jossa olisi näkynyt ideani toimintaperiaate eli mekaniikka ja ohjausjärjestelmän toimivuus. Olisi pitänyt sinnikkäämmin etsiä startup-halukuutta omaavaa yhteistyökumppania projektilleni. Minulla oli idea, niin yhtiökumpanilla pitäisi olla osaaminen ja tästä oli kyse, että en löytänyt osaajaa toteuttamaan ideaani.

Nyt aion vielä tätä tilannetta selvitellä, josko jostain kammioista tai kampuksilta löytyisi automaatiotekniikkaa osaavaa tyyppi kaveriksi. Olen erittäin kiinnostunut kaikista osaajien yhteydenotoista, koska muuten projekti jäänee ideavaiheeseen, jos en löydä koneensuunnittelua osaavaa yhtiökumppania mistään. Luotan, että ajan kanssa joku herää viestintäni perusteella, enkä ala hakea ketään "kissojen ja koirien kanssa" projektiini, vaan perusedellytys koko yhteistyölle on se, että yhteistyökumppani on aktiivinen ja riskinottokykyä omaava kehityskelpoinen osaaja! Konkreettinen hyöty tästä talkooprojektista on osaajalle se, että hänen ammattitaito tulee kehittymään ja parhaimmillaan saataisiin startup pystyyn. Minä uskon ideaani, mutta tarvitsen rautaisen osaajan avukseni ja tasavertaiseksi yhtiökumppaniksi.

Kannattaa varmaan tiedustella asiaa minulta, jos koet vähänkään osaamisalueesi olevan lähellä automaatiotekniikkaa ja omaat joustavien tuotantomenetelmien (FMS) ohjelmisto-osaamista sekä haluat vähintään oppia lisää pneumaattisista järjestelmistä. Älä epäröi jos hallitset yhden alueen hyvin niin kerkiät opiskella loput alueet ajan kanssa. Toki etusijalle asettaisin melko varmasti osaamisvaatimuksiin parhaiten vastaavan yhteistyöhalukkaan insinööriosaajan. Mikäli startup toteutuisi, niin sinusta tulisi luonnollisesti projektipäällikkö fifty-fifty diilin lisäksi, eikä tarkoitukseni ole itsekään laittaa omaa rahaa kiinni ollenkaan, vaan rahoitus yhtiölle joko löytyy tai ei löydy simulaatiovaiheen jälkeen tai sitten voimme mahdollisesti kaupata idean eteenpäin.

Yhteydenotot kimmo.hoikkala@gmail.com ja tiedusteluihin vastaan myös puhelimessa 0415825802

Ei kommentteja: