tiistai 11. syyskuuta 2018

Kiusaamista ja seksuaalista häirintää!

Oleellisinta kaikessa fyysisessä häirinnässä on toisen oman elintilan sisälle tunkeutuminen ilman lupaa. Sosiaalinen media tekee myös loukkaamisen eri tavalla mahdolliseksi erilaisissa piilossa olevissa kiusaajaryhmissä, jonne ei saa vastineoikeutta.

Kannatan Facebookiin uutta tekoälyratkaisua, jolloin ryhmään kuulumattomien henkilöiden asioiden vatvominen ja juoruilu lopetettaisiin avainsana- tai paremminkin kiusatun identiteettitunnistuksella.

Avoimesti somessa paskokoot kuka vaan mitä tahansa ja se on rehellistä toimintaa, vaikka silloinkin on tietenkin rikosoikeudellisessa vastuussa omien lakeja rikkovien julkaisuiden johdosta.

Koko seksuaalinen #metoo-aiheinen julkinen keskustelu on ollut ajoittain hyvin epäasiallista ja vaikuttaa siltä, että edes nuoriso ei tajua koskemattomuuden ja koskettavuuden välistä rajapintaa. Toki himokas katse voi olla ikävä kokemus, mutta ei sen takia voi väittää metoo juttua.

Ilmoitusherkkyys seksuaalisen häirinnästä pitää olla silti edelleen matalalla tasolla, jotta myös epäselvät tapaukset tulevat viranomaisten tietoon. Jos epäiltyyn kohdistuu useita ilmiantoja, voidaan erilaisin keinoin tutkia tapausta ja saada se parhaimmillaan oikeuskäsittelyyn.

Ps. Kun olen tavannut nuorisoa, niin he vaikuttavat hyvin yhteisöllisiltä omissa porukoissaan ja minun on vaikea uskoa, että seksuaalinen häirintä olisi kasvanut vuosikymmenten kuluessa, vaikka takuulla aikamme ongelmat ovat erilaisia jatkuvasti muuttuvassa maailmassa.

Ei kommentteja: